sâmbătă, 8 noiembrie 2008

Calculatorul nostru...

Suntem mandrii de el si incercam, pe cat posibil, sa para un lucru demn de observat. El are, prin partile esentiale, anumite tare mostenite... ca doar “genetica” asa spune... din versiunile fabricate anterior. Nu conteaza, noi il iubim, pentru ca are o placa de baza relativ solida si de buna calitate. Dar lucrurile instalate pe el sunt o cu totu alta poveste: winamp-ul merge cand vrea el, mediaplayer-ul e incapatanat, internet explorer-ul e retras si, ce sa-i faci, e vulnerabil la ce vor virusii, iar windows explorer-ul e mai mult plecat, labil psihic cu functionalitati, totusi, interesante... il mai lasa si memoria din cand in cand probabil pentru ca, al nostru calculator, merge in continuu 24 de ore din 24. Deci cu acest comportament haotic, functionarea labil-psihica, virusi care se strecoara si dezvolta adevarate functionalitati personalizate si incapatanate, rateurile memoriei, un hard disk supraincarcat si gata sa dea in “foc”, o placa video limitata, o sursa care face zgomot, un tunner chitit pe doua chestii din care nu doreste sa iasa,un DVD-Writer care a renuntat de mult, un CD Writer care incearca eroic sa reziste... cu toate astea “incercam” sa ne impacam... e bine ca placa de baza reuseste sa le sustina pe toate... si chiar sunt multe.
Spre exemplu... se facea, zilele astea, ca so strecurat un virus care vrea sa stearga fisiere mari... numai ca nu stia ca “trebuie” sa evite recicle bin-ul, pentru ca nenea care nu gaseste fisierele in cauza tinde sa le caute acolo... probabil ca ceruse ceva informatii inainte, dar va spun eu ca e incapabil sa se descurce, adica atunci cand ma avertizeaza anitvirusul ca am un virus prima reactie e ...”I'm fuck'd up”. Dar de data asta nu... virusul vrea sa arunce fisierele astea, dar nu stie... nu-i nimica, probabil ca o sa-mi fac mila de el si o sa-mi sterg singur niste fisiere. Sincer ma incearca un adevarat sentiment de mila pentru el... s-o chiniut atata ca sa ajunga la statutul de virus si, se pare, ca trebuie ajutat de calculatorul meu ca sa isi indeplineasca scopul. In plus, din perceptia mea, tind sa cred ca iubitul nostru calculator chiar doreste aprig sa-l ajute... de nu s-ar fii opus antivirusul totul ar fii un rai pe pamant, desi il banuiesci pe asta ca i-a aratat posibila varianta a recicle bin-ului, incalcandu-si astfel functionalitatea de ANTIVIRUS... Putin imi pasa, in cele din urma... doar nu e primul si probabil nici ultimul virus care e primit cu covor rosu... din pacate solutia “concedierii” antivirusului nu e una realista, dar lasa ca isi revine el...
Sa nu mai vorbim de fostul calculator... ala vechi... pe care o trebuit sa-l convingem sa stea linistit.... ca era prea pornit sa-si faca dreptate pentru indiferenta cu care o fost tratat la sosirea astuia... inca nu stiu daca l-am convins.. dar inca sper.
Om vedea noi...

Niciun comentariu: